“It’s all about that one special smile”

Omdat één wens de laatste is...

Voor wie ongeneeslijk ziek is, telt elk moment. Terwijl in die laatste dagen vaak duidelijk wordt welke dingen het leven een bijzondere glans geven, lijken ze juist dan vaak onbereikbaar. Ambulance Wens België vzw zet zich er belangeloos voor in om de laatste wens van aan bed gekluisterde, palliatieve personen te vervullen.

Een onvergetelijk afscheid...

Ambulance Wens België vzw is een initiatief van Jan Schraepen, Miet Schraepen en Michel Reynders. Sinds 2011 werken zij met talloze andere, medisch geschoolde collega’s (verpleegkundigen en ambulanciers) aan het realiseren van laaste wensen van ongeneeslijk zieken. Samen zorgen zij voor het gespecialiseerde ambulancevervoer dat nodig is om terminale, niet-mobiele patiënten nog één keer naar huis, naar een wedstrijd van hun favoriete sportclub, naar een bijzonder concert of naar de zee te laten gaan.

Kleine wensen, grote dankbaarheid...

Voor mensen die gaan sterven, hebben kleine dingen vaak een grote betekenis. Met een professionele aanpak kan veel kwaliteit aan het hun nog resterende leven worden toegevoegd. Voordat we op pad gaan, is er daarom eerst zorgvuldig overleg met de betrokken arts over de persoonlijke zorg die tijdens de uitstap gewenst is. Vervolgens wordt er een deskundig team samengesteld van proffesionals met een medische opleiding die steeds de nodige zorg kan bieden. Onze ambulances zijn speciaal uitgerust voor het vervoer van terminale patiënten, onder andere met extra comfortabele brancards. Elke wens wordt zonder kosten voor de patiënt en zijn naasten uitgevoerd.

Nog één laatste wens...

Een wens aanvragen